Sarmısaklı Ekşili Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru yıkayıp, tuz ve 1 çay bardağı su ile iyice şişene dek yoğurun. Kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip, yoğurmaya devam edin. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Hafifçe yassıltın. Parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp, minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, sarmısakları soyup, dövün. Tereyağı ile çok az kavurun. Diğer malzemeyi ekleyerek, sosu hazırlayın. Bol su kaynatıp köfteleri 6-7 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartıp, servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL