Sarımsaklı Köfte (Kitel Fum)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bulgur köftesi için derin bir kapta bulgur, su ve tuzu tüm sertliği gidip, yumuşayana kadar iyice yoğurun. Düz bir zeminde, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesip, çıkarın. Bol suda haşlayın ve servis kabına alın. Diğer taraftan kuzu etini bir tencereye koyun ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Pişen etleri bir kevgirle suyun içinden çıkarın ve bulgur köftesinin içine katın. Eti haşladığınız suyu üzerine boşaltın. Dövülmüş sarımsağı ilave edip, üzerine toz kırmızıbiber ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...