Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bulgur köftesi için:
    1 kg ince bulgur
    2 su bardağı su,
    1 tatlı kaşığı tuz
    Haşlamak için:
    Yeteri kadar su
    Etli harç için:
    750 gram kuşbaşı kuzu eti
    Yeteri kadar su,
    tuz
    Üzeri için:
    Sarımsak,
    toz kırmızıbiber,
    pul biber

Bulgur köftesi için derin bir kapta bulgur, su ve tuzu tüm sertliği gidip, yumuşayana kadar iyice yoğurun. Düz bir zeminde, merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesip, çıkarın. Bol suda haşlayın ve servis kabına alın. Diğer taraftan kuzu etini bir tencereye koyun ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Pişen etleri bir kevgirle suyun içinden çıkarın ve bulgur köftesinin içine katın. Eti haşladığınız suyu üzerine boşaltın. Dövülmüş sarımsağı ilave edip, üzerine toz kırmızıbiber ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.