
1 kg pırasa
İÇ HARCI İÇİN
500 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Birer çay kaşığı karabiber ve tuz
BULAMAK İÇİN
2 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı un
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
ÜZERİ İÇİN
3 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
Pırasaların en üstte kalan kabuğunu çıkarıp yeşil yapraklarını ayırın. Beyaz kısımları yıkayıp 4 parmak kalınlığında kesin. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte haşlayıp süzün. Bıçakla yarısını kesip katmanlara ayırın. İç harcı için kıymayı, bayat ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın Pırasaların içini hazırladığınız bu karışımdan doldurun. Dolmaları sırasıyla önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızartın. Yağları süzülen pırasa dolmalarını bir tepsiye dizin. Ayrı bir kapta et suyunu, salçayı ve tuzu karıştırarak bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün. Kısık ısıda 10 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.