Pekmezli Yahni
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu incik, dana ve tavuk etini tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayana dek harlı ateşte pişirin. Ocağı kısıp, 1 saat daha pişirin. Pişme sırasında üzerinde oluşan köpüğü alın. Biberleri közleyip, kabuklarını temizledikten sonra doğrayın. Etlerin suyunu süzüp, kenara alın. Ayrı bir tencereye arpacık soğanı ve kırmızı biberleri alın, üzerine etleri yerleştirin. Harnup pekmezi döküp, karabiber ve tuz ekleyin. 1 çay bardağı et suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş ekmekleri servis tabağına alıp, üzerine yahniyi yerleştirin. Maydanoz serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL