2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
ÜZERİ İÇİN
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmız biber
Bulguru suyla ıslatıp 15 dakika bekletin. Diğer malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Makarna haşlar gibi kaynar suya atıp haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tabağa alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Tavada tereyağını eritip nane ekleyin. Toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı da yoğurdun üzerine döküp servis yapın.