Kuzu etli kayısı yahnisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KAYISI ve eriği ayrı kaplara alın. Üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip, 1 saat beklettikten sonra suyunu süzün. Tereyağının yarısını bir tencereye koyup, kızdırın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar çevirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyu azalınca kayısı, erik, pekmez ve tuzu katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Köy eriştesi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...