MALZEMELER
1 su bardağı kuskus
2 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gram dana kuşbaşı
1 adet kuşbaşı doğranmış havuç
1 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 diş sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam toz tarçın
Bir tutam toz safran
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarmısak
3 adet acı kırmızı biber
Yarım çay bardağı ceviz içi
Kuskusu haşlayıp, kenara alın. Sıvıyağı tencereye koyun. Piyazlık doğranmış soğanı, sarmısağı ve eti ekleyip, soteleyin. Havucu, tüm baharatları, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurma işlemine 2 dakika daha devam edin. 2 su bardağı su ilave ederek et pişinceye kadar ağır ateşde kaynatın. Etin pişmesine yakın nohudu ilave ederek karıştırın. Sos için sarmısak, kırmızı biber, zeytinyağı ve ceviz içini bir blenderde püre haline getirin. Yahniyi kuskus ve sos ile servis yapın.