Yarım kg bamya
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet limon
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
tuz
BamyalarI ince uçlu bir bıçakla dikkatlice ayıklayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alın. Üzerine kimyon, karabiber ve ekmek içini ekleyip yoğurun. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvıyağı bir tencerede ısıtıp köfteleri hafifçe kızartın. Köftelerin üzerine küp doğranmış soğan, domates ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Bamyaları süzüp tencereye ekleyin ama karıştırmayın. Tuzunu ayarlayıp, 1 su bardağı su, limon suyu ve karabiber ekleyerek pişirin.