Kış Türlüsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KEREVİZLERİN kabuğunu derince soyalım ve parmak kalınlığında doğrayalım. Kararmaması için, doğranmış kerevizleri limonlu suda bekletelim. 2 Kabuğu soyulmuş patatesleri parmak iriliğinde doğrayalım. Aynı şekilde havucu da doğrayalım. 3 Piyazlık doğranmış soğanları tencereye aktaralım. Üzerine şekeri serperek, soğanla şekeri karıştıralım. 4 Soğanların üzerine doğranmış havuçları yerleştirelim. Üzerine patates dilimlerini ve en üste kerevizleri yerleştirelim. Üzerine kerevizin yapraklarını yayıp, limon suyunu gezdirelim. Yağı ve 1 çay bardağı suyu tencereye aktarıp, tuzunu serpelim. Yemeği kapaklı olarak, ağır ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp, soğutalım. Yemeğimizi servis tabağına ters-yüz ederek çıkaralım ve servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL