İÇ HARCI İÇİN
2 adet orta boy soğan
150 gram tereyağı
500 gram yarım yağlı kıyma
Birer çay kaşığı karabiber, toz kırmızıbiber, tuz
DIŞI İÇİN
2.5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
200 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kıyma ve baharatlarını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğuması için bekletin. Dışı için köftelik bulgur, irmik, un, yumurta, kıyma ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırarak iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bir adet bezeyi avucunuzda açın. İç kısmını kıymalı harçtan doldurarak kapatın ve şekil verin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tuzla suda haşlayıp, servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis yapın.