İçli Köfte Tepside

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İçi için, kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Başka bir tencerede, yemeklik doğranmış soğanı kavurun ve kıymayla karıştırın. İri çekilmiş ceviz içini ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kıymayı ocaktan alıp, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Bulgurlu malzeme için, kıyma, bulgur, yumurta, salça ve tuzu bir kaba alın. Yavaş yavaş su ekleyerek iyice yoğurun (kullanılan bulgura göre su miktarı ayarlanabilir). Bulgurlu karışımı ikiye ayırın. Birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yerleştirin. İç malzemeyi bulgurlu karışımın üzerine yayın. İkinci parçayı da üzerine örtün. En üste tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...