Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
PÜRE İÇİN:
3 adet patates1 su bardağı süt
125 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
TuzÜZERİ İÇİN:
Bir buçuk su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı salça
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortası boş kase şeklinde köfteler hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçeği yağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine süt, kaşar peyniri, ayçiçeği yağı ve tuzu ekleyin. Ocağa oturtun ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra püreyi bir sıkma torbasına alın. Köfteleri fırından çıkarıp harcı ortalarına sıkın. Suyla açtığınız salçayı tepsinin dibine dökün. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyin ve ayran eşliğinde servis yapın.