
500 gram kemikli kuzu eti
1 çay bardağı kuru siyah üzüm
6-7 adet kuru siyah erik
6-7 adet kuru kayısı
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pekmez
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 çay kaşığı kuru nane
Kayısı dışındaki kuru meyveleri yıkayıp süzün. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca kemikli kuşbaşı eti ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kuru meyveleri ve suyu ekleyin. Kısık ısıda 30 dakika pişirdikten sonra kayısıları, haşlanmış nohudu ve pekmezi katın. 10 dakika daha pişirin. Üzeri için tereyağını kızdırıp kuru naneyi hafifçe kavurun. Ocakta pişen yemeğin üzerine dökün. 1-2 dakika sonra ocaktan alın, bekletmeden sıcak olarak servis yapın.