Et Paçası (Beyran)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su koyup, kapağını kapamadan pişmeye bırakın. Kaynamaya yakın üzerinde oluşan köpüğü alın. Daha önceden 1 saat suda bekletip, suyunu süzdüğünüz nohudu ve salçaları tencereye aktarıp, ağzını kapatın. 40-45 dakika pişirin ve kapağını açıp, tuzunu katın. Et iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Dövülmüş sarımsak ve limon suyunu ekledikten sonra ocağın altını kapatın. Sade pilav ve pul biberle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL