Ekşili Taraklık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TEREYAĞINDA ince kıyılmış soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Genişçe bir tavada pirzolaları arkalı önlü kızartın. Soğanlı harcı üzerine boşaltın. Etlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Salçayı ilave ederek, 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, yenibahar ve tuz ekleyin. Çekirdekleri çıkartılmış ve elma dilimi şeklinde doğranmış ayvaları en üste dizin. 10 dakika daha pişirip üzerine pulbiber serperek sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...