Ekşili Taraklık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kalem pirzolaları önce tavada yağla çok az pişirin. Daha sonra soğan ve sarımsakla kavurun. Salça ilave edip, kavurun. Küçük doğranmış biber ve domatesi katın. 3 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın. Ayvayı 4'e bölün, çekirdek yatağını çıkarıp, tavaya ekleyin. Bu arada ayrı bir kapta nar ekşisi, vişne suyu ve baharatları karıştırın. Yemeğin üzerine ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL