Dönerli Ev Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK kıymasına, ufaladığınız kepek ekmeğini, yumurtayı, baharatları, soğan suyunu ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Köfteyi, 3 eşit parçaya bölün. Streçfilm üzerine bir dilim biftek yerleştirin. Bifteği örtecek şekilde üzerine köftenin 1 parçasını koyun. Aynı işlemi biftek ve köfteler bitene dek tekrarlayın. Şeklini düzelterek streçfilmi sarın. Derin dondurucuya yerleştirerek bir gece dinlendirin. Çıkardığınızda 15-20 dakika dinlendirip, incecik dilimleyin. Mısıryağında önlü arkalı kurumayacak şekilde kızartın. Servis tabağına, dilimlediğiniz pideleri yerleştirin. Pidelerin kenarına dönerleri yerleştirin. Üzerine yoğurt, kırmızıbiber ve eritilmiş tereyağı gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL