Dalak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dalakları yıkayıp bol suda haşladıktan sonra yanlarında bulunan yağları temizleyin. İşaret parmağınızla içlerini oyun. Harç için soğanları piyazlık doğrayıp, tavaya alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Daha sonra suyunu süzdürün. Pirinç, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kıyılmış dereotu, karabiber, tarçın, pul biber, yenibahar, zeytinyağı, toz şeker ekleyip kavurun. Tuzunu ayarlayın. Harcı dalakların içlerine pay edip, ağızlarını dikin.1 gün buzdolabında dinlendirip, dilimleyin. Çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...