Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Köfte için:
    Yarım kg köftelik kıyma
    Bir buçuk su bardağı ufalanmış ekmek içi
    4 diş sarımsak,
    1 adet yumurta
    Tuz,
    karabiber,
    pul biber,
    kimyon
    2 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tavuk için:
    300 gram tavuk eti
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz,
    karabiber
    Et için:
    300 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 adet küçük boy soğan
    3 diş sarımsak
    3 adet domates
    3 adet biber
    1 demet taze soğan,
    tuz,
    karabiber
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım demet maydanoz
    250 gram mantar
    Üzerine:
    Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Köfte için un ve sıvı yağ dışındaki malzemeleri karıştırıp yoğurun. Erik büyüklüğünde top köfteler hazırlayın. Una bulayıp kızgın yağda kızartın. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp yağda kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Soğanları yemeklik doğrayın. Eti zeytinyağında kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 su bardağı sıcak su gezdirip suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyip yağda kavurun. Üzerine kalan soğanı, kıyılmış maydanozu, doğranmış biber ve domatesi ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine et, tavuk ve köfteleri ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabına alıp üzerine yarım çay bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, sıcak olarak servis yapın.