
PİRZOLA İÇİN
800 gram pirzola
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kekik
4-5 dal taze kekik
1.5 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ve tuz
BULGUR PİLAVI İÇİN
2 su bardağı pilavlık bulgur
İkişer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı tavuk suyu + 2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 dal kıyılmış biberiye
4-5 dal kıyılmış dereotu
3-4 dal taze kekik
Yeteri kadar tuz
PATATES PÜRESİ İÇİN
2 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Birer çay kaşığı kaşığı zerdeçal, rendelenmiş muskat ve toz kırmızıbiber
Bir tutam haspir
Yeteri kadar tuz
Pirzola için pirzola dışında kalan malzemeyi iyice karıştırıp pirzolaların her tarafına yedirerek sürün. Üzerini streç filmle kaplayıp 1 gece ya da en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada ve yağsız olarak önlü arkalı kızarana dek pişirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Bulgur pilavı için tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp, tereyağı eriyene dek ısıtın. Şehriye ilave edip pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Bulgur ve tuzu katıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Kaynayana dek harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ısıda ve suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, karabiber ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Harmanladıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
Patates püresi için patatesleri tuz eklediğiniz bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını temizleyip geniş bir kaba alın. Tereyağı ilave edip, ezerek karıştırın. Ezerken bir taraftan da oda ısısındaki sütü ekleyin. Tuz, zerdeçal, muskat, toz kırmızıbiber ve haspiri katıp iyice karıştırın. Pirzola, bulgur pilavı ve püreyi tabağa alıp sıcak olarak servis yapın.