Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet soğan
    2 su bardağı basmati pirinci
    300 gram kemikli kuzu kaburga eti
    3 su bardağı et suyu
    Bir tutam safran
    2 çorba kaşığı kuru üzüm
    2 çorba kaşığı badem
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Et ilave edip, iyice soteleyin. Et suyu ekleyip, et yumuşayana dek pişirin. Pirinç, safran, karabiber ilave edin. Kuru üzüm ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Yapışmaz yüzeyli tavada ayrı ayrı badem ve fıstığı kavurun. Pilava ekleyip harmanlayın. 10-15 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, ılık olarak servis yapın.

ETİKETLER