Beykoz Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Etleri bütün olarak 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Patlıcanları uzunlamasına kesip kızartın. Biber ve domatesleri de dilimleyip kızartın. Etleri patlıcanlara sarıp servis tabağına alın. Domates ve biberleri kürdanla sardığınız etlerin üzerine tutturun. Sosu hazırlamak için, margarini eritip ince kıyılmış soğanı ekleyin. Unu katıp kavurun. Ardından salçayı ilave edin. Kavrulunca su, tuz ve karabiberi katıp kaynamaya bırakın. Sos sıcakken yemeğin üzerine döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...