Balıkesir Kuzu Pirzolası, Kereviz Püresi, Ardıç Sos Eşliğinde

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRZOLA, deniz tuzu, rendelenmiş soğan ve kıyılmış kekiği harmanlayıp, 2 saat dinlendirin. Kızgın tavada önlü arkalı pişirip kenara alın. Kereviz püresi için kereviz, patates ve sarmısağı tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip pişirin. Fazla suyunu süzdürün. Isıtılmış kremayı ilave edip blenderden geçirin ve kenara alın. Ardıç sos için ardıç tohumu, kemik suyu ve cini kaynatıp kıvamlı bir hale getirin. Pirzolayı servis tabağına alın. Kereviz püresi ve ardıç sos ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...