MALZEMELER
500 gram Balıkesir
kuzu pirzola
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 adet orta boy soğan
3-4 dal kekik
Kereviz püresi için:
1 adet kereviz
1 adet küçük boy patates
1 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı krema
Ardıç sos için:
40 gram dövülmüş ardıç tohumu
1 su bardağı dana kemik suyu
Bir buçuk çorba kaşığı cin
PİRZOLA, deniz tuzu, rendelenmiş soğan ve kıyılmış kekiği harmanlayıp, 2 saat dinlendirin. Kızgın tavada önlü arkalı pişirip kenara alın. Kereviz püresi için kereviz, patates ve sarmısağı tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip pişirin. Fazla suyunu süzdürün. Isıtılmış kremayı ilave edip blenderden geçirin ve kenara alın. Ardıç sos için ardıç tohumu, kemik suyu ve cini kaynatıp kıvamlı bir hale getirin. Pirzolayı servis tabağına alın. Kereviz püresi ve ardıç sos ile servis yapın.