MALZEMELER
Misket köfte için:
500 gram gendime
200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Yarım su bardağı su, tuz
İçli köftenin içi için:
250 gram orta yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber
İçli köftenin dışı için:
250 gram yağsız dana kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
Yarım çay bardağı irmik
Yeteri kadar su, tuz
Sos için: 2 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane, tuz
3-4 su bardağı sıcak su
ÖNCELİKLE misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. İçli köftenin iç harcı
için yapışmaz yüzeyli bir tavada kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Ocağın altını kapatın. Ceviz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Dışı için kıymayı bir tepsiye
alın. Bulgur, irmik ve tuz katın. Üzerine ılık su serpin ve yoğurun. Devamlı su serpmek suretiyle, bulgur
ve irmik iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeden doldurup,
köfteyi kapatın. Malzeme bitene kadar işleme devam edin. Sosn için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. Salçayı hafif çevirin. Nane, tuz ve kaynamış suyu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra misket ve içli
köfteleri ekleyin. Kısık ateşte tavanın ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.