Abaganuş Üstüne Oruk Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Köfte için sarmısağı iyice ezin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıyma, soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber, tuz, köfte baharı ve naneyi katıp yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Abaganuş için patlıcan, domates ve biberi közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra bir bıçak yardımıyla kıyın. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanlı karışımı yayın, üstüne köfteleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...