MALZEMELER
Hamuru için:
5 su bardağı un
Yeterince ılık su (yaklaşık 2 su bardağı)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım küp yaş maya, tuz
İçi için:
400 gram kıyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Hamuru hazırlamak için, mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Geniş bir kaba unu alın ve zeytinyağı ile tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kaptan alıp üzeri örtülü olarak oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. İçi için, kabukları soyulmuş domates, soğan ve biberi ince kıyın. Kıymayı bir kaba alıp üzerine kıyılmış sebzeleri ilave edin. Ceviz, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru ikiye ayırın. Elinizle açarak tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı yayın. Diğer hamuru da elinizle açıp üzerine kapatın. Zeytinyağı ve yumurta sarısını çırpıp, pidenin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirip servis yapın.