Havuç Soslu Brokoli Suflesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SUFLE için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip, sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Üzerine sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Brokolinin kök kısımlarını kesin. Çiçek kısımlarını bol suda yıkadıktan sonra ince kıyın. Ayıklanmış taze soğan ve maydanozu da ince kıyıp brokoliye ilave edin. Ilık sos ve yumurtaları brokolinin içine katıp, karıştırın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Bu karışımı yağlanmış sufle kaplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Havuç sos için rendelenmiş havucu zeytinyağında 5 dakika kavurun. İçine tozşeker ve tuz ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı çırpıp, havuca ilave edin ve karıştırın. Servis tabağının altına bu sostan koyup, üzerine sufle yerleştirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...