MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5-6 adet sivri biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5'er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
1PİRİNCİ tuzlu suda haşlayın. Süzüp soğuması için geniş bir kaba alın. Diğer taraftan sıvıyağı bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberi kavurun. Üzerine küp doğranmış domates ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Sütü ekleyin ve koyulaşınca ocaktan alın. 2Soğuyan pirince yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, domatesli karışım, unlu karşım, dereotu, maydanoz, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. 3Hazırladığınız harcı yağlanmış bir fırın kabına, fazla kalın olmayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.