Lor peyniri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sütü tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan sütün altını kapatarak ilk sıcaklığı geçene kadar 2-3 dakika kadar bekleyin ve limon suyunu ekleyin. Limon suyunu sütle iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kesilme işlemi için dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra sütünüz kesilmiş olacak ve yeşil bir peynir altı suyunun i.inde yüzen lor peynirini g.receksiniz. Tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın ve soğuyan lor peynirini temiz bir tülbent serili süzgeç yardımı ile süzün.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...