Diş Buğdayı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AŞURELİK buğday ve nohudu ayrı kaplara koyun. Üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, 5-6 saat
    dinlendirin. Suyunu süzüp, yeniden üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek pişirin.
    Yeniden süzüp kenara alın. Derin bir kaseye buğday, nohut, kıyılmış kayısı, üzüm, nar ekleyip karıştırın.
    Üzerine toz şeker-tarçın karışımı veya pudra şekeri-tarçın karışımı serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...