Danimarka Usulü Elma Püresi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye yerleştirip, üzerine 4 su bardağı su koyun. Elmalar yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşamış olan elmaları ezerek püre haline getirin ve güveç kaplarına pay edin. Diğer taraftan 6 adet yumurta akı ve şekeri çırpıp, kar haline gelene dek çırpın. Hazırladığınız bu karışımı, pürelerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Üzerine tarçın serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL