4 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
4-5 adet sivri yeşilbiber
1 adet kapya biber
1 su bardağı salamura hamsi veya taze hamsi
Yarım demet maydanoz Karabiber, tuz
Salamura hamsi kullanıyorsanız hamsiyi 1-2 saat suda bekletip suyunu iyice süzdürün. Salamura kullanmıyorsanız suda bekletmenize gerek yoktur. Soğanı ince doğrayıp tavaya alın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Sonra pirinci ekleyin ve sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Havuç, biberler ve hamsiyi de ince doğrayarak pirincin içine ilave edin. Üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın ve 5 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanoz katıp karıştırdıktan sonra servis yapın.