Levrek Şiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Levrekleri, sızma zeytinyağı, beyaz biber, defne yaprağı ile 45 dakika kadar marine edin. Rulo haline getirdiğiniz levrekleri şişe takıp pişirin. İnce kıyılmış soğanı yağsız tencerede kavurun. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Soğanı kremaya yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra, az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp tereyağını yedirin. Süzgeçten geçirin. Hazırlanan levrekleri gratine (haşlanıp, ekmek kırıntılarına bulanarak fırınlanmış) edilmiş enginar, haşlanmış bebek havuç, limon ve şampanya sos ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...