Karides Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Çok az zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine ince doğranmış sebzeleri ekleyin. 1-2 dakika çevirip, karidesleri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Şöyle bir çevirip, güveç kabına dökün. Orta ısılı fırında 5 dakika tutup, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, peynir kızarınca kabı fırından alın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...