Karides Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün. Çok az zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine ince doğranmış sebzeleri ekleyin. 1-2 dakika çevirip, karidesleri, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Şöyle bir çevirip, güveç kabına dökün. Orta ısılı fırında 5 dakika tutup, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip, peynir kızarınca kabı fırından alın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL