Karagöz Buğulama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kerevizlerin yapraklarını ayırıp soyduktan sonra halkalar halinde incecik doğrayın ve yarısını tepsiye dizin. Patateslerin de kabuklarını soyup, küçük doğrayın. Havuçları ince halkalar biçiminde, soğanları da yemeklik doğrayıp patatesle karıştırın. Sebzeli karışımın birazını ayırıp, kalanını tepsideki kerevizlerin üzerine yerleştirin. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş karagözleri de kereviz halkalarının üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Balıkların üzerine, dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin. Artan patates, havuç ve soğanları yerleştirin. Zeytinyağını ve suyu ilave edip, üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...