Deniz Ürünlü Pizza

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domates sos için, domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ile bir tencereye alıp, suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, sarımsak ve kekiği ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumasını önlemek için nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 350 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Pişen pizzanın üzerine somon fümeleri yerleştirip dilimleyerek roka ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...