1 adet orta boy levrek (fileto hazırlanmış)
BALIK SOSU İÇİN
1 çay kaşığı toz zencefil, toz zerdeçal, karabiber ve kaya tuzu
Yarım çay kaşığı tarçın
Birer çay kaşığı kişniş, kimyon, rezene tohumu ve toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı eritilmiş sadeyağ
SEBZE İÇİN
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 tatlı kaşığı hafif dövülmüş kişniş, kimyon ve rezene tohumu
10-12 diş yıkanmış kabuklu sarımsak
2 su bardağı Brüksel lahanası
1 adet acı kırmızı biber
1 adet limon
4-5 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuzBalık sosu tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Levrekleri sosla iyice sıvazlayın. Streç filmle kaplayıp en az 2 saat buzdolabında bekletin. Orta boy bir tavada sadeyağı eritin. Tohumları ekleyip, karıştırın. Sarımsak ve Brüksel lahanalarını katın. Dilimlenmiş biberi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika soteleyin. Fırın kabına balıkları, sebzeyi, dilimlenmiş limonları ve defne yapraklarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika pişirin.