Sofra
En lezzetli Brüksel lahanalı tarifler nasıl yapılır? Sorusunun cevabını sizler için bulduk. Sofra dergisi güvencesiyle işte Brüksel lahanalı. baharatlı balık tarifi...

DİLŞAT YAŞAR

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet orta boy levrek (fileto hazırlanmış)

    BALIK SOSU İÇİN

    1 çay kaşığı toz zencefil, toz zerdeçal, karabiber ve kaya tuzu

    Yarım çay kaşığı tarçın

    Birer çay kaşığı kişniş, kimyon, rezene tohumu ve toz kırmızıbiber

    2 yemek kaşığı limon suyu

    2 yemek kaşığı eritilmiş sadeyağ

    SEBZE İÇİN

    2 yemek kaşığı sadeyağ

    1 tatlı kaşığı hafif dövülmüş kişniş, kimyon ve rezene tohumu

    10-12 diş yıkanmış kabuklu sarımsak

    2 su bardağı Brüksel lahanası

    1 adet acı kırmızı biber

    1 adet limon

    4-5 adet defne yaprağı

    1 çay kaşığı tuz

Balık sosu tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Levrekleri sosla iyice sıvazlayın. Streç filmle kaplayıp en az 2 saat buzdolabında bekletin. Orta boy bir tavada sadeyağı eritin. Tohumları ekleyip, karıştırın. Sarımsak ve Brüksel lahanalarını katın. Dilimlenmiş biberi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika soteleyin. Fırın kabına balıkları, sebzeyi, dilimlenmiş limonları ve defne yapraklarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika pişirin.