Avokadolu jumbo karides
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karideslerin kabuklu kısmını temizleyip, tuz, karabiber ve sarımsakla 2 saat marine edin. Tavaya ayçiçek yağını koyup, karidesleri yağda alt üst edip, kızartın. Soğumaya bırakın. Avokadoyu soyup, 2 ayrı parçaya ayırın. Bir yarısını küçücük doğrayıp, doğranmış domates, kornişon turşu, feta peyniri ve limon suyu ile karıştırın. Dik bir çemberin içine yerleştirin. Ve şeklini bozmadan servis tabağına yerleştirin. Yanına karidesleri koyun. Kalan avokadoyu dilimleyip, tabağa yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL