
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı haşlanmış mısır dövmesi
Yarımşar su bardağı haşlanmış nohut ve kuru fasulye
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Haşlanmış nohut, fasulye ve mısırı sudan geçirip süzün ve tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynaya kadar orta ısıda ve kapağı kapalı olarak pişirin. Soğanı Arnica doğrayıcıda kıyın. Zeytinyağını bakır sos tavasına alıp ısıtın. Üzerine kıyılmış soğanı ekleyin. Tahta kaşık yardımı ile bir-iki tur çevirin. Tereyağını katıp soğanın rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Toz kırmızı biber ve tuzu katıp karıştırın. Daha sonra tencereye ilave edip soğanlar kaybolana kadar kısık ısıda pişirin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Bu aşamada sütün kesilmemesine dikkat edin. Üzümü ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp servis kaselerine pay edin. Dilerseniz taze biberiye ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.