Sofra
Farklı bir lezzet denemek ve sofrada görmek isteyenler için grevyer peynirli soğan çorbası. Peki grevyer peynirli soğan çorbası nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3-4 adet beyaz soğan
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    5 su bardağı su
    2 adet et bulyon
    1 çorba kaşığı salça
    Yarım çay kaşığı toz beyaz biber
    4-5 dilim kepek ekmeği
    200 gram gravyer peyniri
    Yeteri kadar tuz
Kepek ekmeklerini dörde bölüp fırında kızartın ve soğuması için kenara alın. Soğanları piyazlık doğrayıp, zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Ayrı bir tencereye suyu alıp kaynatın. Et bulyon, salça, toz beyaz biber ve tuz ekleyip, et bulyonlar eriyene dek karıştırın. Soğanı salçalı suya ekleyip 5 dakika pişirin. Çorbayı porsiyonluk fırın kaplarına pay edin. Üzerlerine kızarmış ekmek dilimleri yerleştirip, rendelenmiş gravyer peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir kızarıncaya pişirin. Sıcak olarak servis yapın.