Sofra
Acıyı sevenlerin ve farklı bir tat denemek isteyenlerin tercihi olacak. Acı mısır çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet pırasanın beyaz kısımları
    4 çorba kaşığı silme un
    5 su bardağı su ya da et suyu
    2 adet kırmızı acı biber
    2 adet küçük boy domates
    100 gram krema
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    2-3 dal fesleğen
    Tuz, karabiber
Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve halka doğradığınız pırasayı kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynadıktan sonra mısırı ilave edip, 15 dakika pişirin. Acı biberleri ince kıyın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Acı biber ve domatesi tencereye katın. Biberler yumuşayana dek pişirin. Üzerine krema, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış fesleğen ekleyip servis yapın.