Sofra
Çay saatlerine yeni bir kek tarifi katılıyor! Un kullanmadan yapılan, ıslak yapısıyla sizi kendine hayran bırakacak bu unsuz brownie tarifini mutlaka deneyin.

YILDIZ ÖZ SAMAHA

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet yumurta

    1 su bardağı esmer şeker

    50 gram tereyağı

    3 yemek kaşığı kakao

    1 paket kabartma tozu

    1 adet vanilya

    80 gram bitter çikolata

    2 adet yerli muz

    10 adet hurma

    SÜSLEMEK İÇİN

    Antep fıstığı

Yumurta ve şekeri derin bir kaba alın. Mikser yardımı ile iyice çırpın. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağını ilave edip karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştırın. Kıyılmış çikolata, küp doğranmış muz ve 10 dakika sıcak su ile ıslatılıp küp doğranmış hurmayı ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük boy fırın kabına boşaltın. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerlerine Antep fıstığı serpip servis yapın.