Dolgulu Minik Çikolatalar

Her lokmada sürpriz bir lezzet! İçinde gizli dolgusuyla kalpleri fetheden minik çikolatalar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolata kapları için çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt kalıp kullanacaksanız her bir çikolata için 3 kat kalıp kullanın aksi takdirde kağıtlar ince olduğundan formları bozulabilir.
-
2
Eritilmiş çikolatadan 1 tatlı kaşığı alıp 3 kat içi içe geçirdiğiniz kalıba akıtın. Küçük bir fırça yardımıyla iç yanlarına da sürüp dondurucuya yerleştirin.
-
3
Kalan çikolatayı da aynı şekilde hazırlayın. Dolgusu için çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca labne peyniri ve vanilya özütünü ilave ederek homojen kıvama gelene kadar çırpma teli ile hızlıca karıştırın.
-
4
Sıkma torbasına yıldız ucu takarak karışımı torbaya aktarın. Donan çikolata kaplarını buzdolabından alın. Dikkatli şekilde kağıt kalıptan çıkarıp fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
-
5
İçlerine dolgu malzemesini sıkın. Kakao serpip servis tabağına alın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler