Sofra
Yapımı son derece pratik, yörelere göre bir-iki ufak dokunuşla ‘cızlama’, ‘akıtma’, ‘cızlak’ adlarıyla da bilinen krep; tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir hamur işidir. Peki krep nasıl hazırlanır? İşte şimdi hep birlikte krebin nasıl hazırlandığına bakalım!

YILDIZ ŞAHİNLER

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 yemek kaşığı su

    1 çay kaşığı nişasta

    Birer su bardağı dolusu vişne, ahududu ve çilek

    Yarım su bardağı toz şeker

    KREMA İÇİN

    140 gram tereyağı

    280 gram pudra şekeri

    2 yemek kaşığı süt

    1 paket vanilya

    Bir tutam tuz

Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın. Su ve nişastayı iyice çırpın. Vişneyi bir sos tenceresine alıp toz şekeri ekleyin. Nişastalı suyu da ilave edip kısık ısıda 5 dakika pişirin. İrice dilimlenmiş çilek ve ahududuyu katıp karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema için bütün malzemeyi bir kaseye alın. Mikser yardımıyla çırpın. Krepleri dilediğiniz şekilde katlayıp aralarına kremayı pay edin. Üzerine kalan kremadan yerleştirin. Meyveli karışımı gezdirip servis yapın.