Sofra
Mevsim meyveleriyle lezzetli bir dondurma yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise hemen mutfağa girebilirsiniz. Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Özellikle de tam mevsimi olması sebebiyle incirle yapabileceğiniz incirli dondurma tarifi…

8 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8-10 adet taze incir

    1 su bardağı granola

    500 gram ev yapımı süzme yoğurt

    3 yemek kaşığı bal

    4-5 dal nane

Süzme yoğurdu bir karıştırma kabına alın. İncirlerin yarısını ayırıp geri kalanını küçük küp doğrayın ve yoğurda ekleyin. Granola, bal, 3 dal nane yaprağını da kabaca parçalayarak karışıma ekleyin ve karıştırın. 20x20 cm'lik bir fırın kabını pişirme kağıdı veya streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı yayıp üzerini düzeltin. Ayırdığınız incirleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Ayırdığınız nane yapraklarını da yerleştirip üzerini streç filmle kapatın. 1 gece derin dondurucuda bekletin ve dilimleyerek servis yapın.