Erikli ve Peynirli Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Hamur için bir kasede un, margarin, toz şeker ve tuzu karıştırın. Hamur ekmek kırıntısı görünümü almaya başladığında, yavaşça sütü ekleyip, iyice yoğurun. 22 cm çapında bir kabı yağlayıp hamuru dibine yayın. Hamurun kenarlarını 3 parmak kadar yükseltin. Üzeri için beyaz peyniri bir kaba rendeleyin. İçine krema, toz şeker, yumurta, un ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine boşaltın. Dilimlenmiş erikleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...