Dondurmalı Kayık Tarifi
Yaz aylarında içinizi serinletecek dondurmalı kayık tarifi mutfaklardaki yerini aldı mı? Almadıysa kesinlikle dondurmalı kayık nasıl yapılır öğrenerek bir an önce bu sıcaklardan kurtulun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş maya, kesme şeker ve suyu karıştırın. Azar azar un ve bir tutam tuz ilave edip, çırpma teli ile çırparak akıcı kıvamlı hamur elde edin. Üzerini streç filmle kaplayıp, kabarana dek dinlendirin. Hamurdan 1 çorba kaşığı alıp, yapışmaz yüzeyli tavada üzeri göz göz olana dek pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Pişen sıcak hamurları soğuk şerbete atın. 10 dakika dinlendirip aralarına dondurma yerleştirin. İki ucundan kürdanla tutturup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL