Çikolata Soslu Armut
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkanmış armutların kabuklarını soyun. Orta kısmındaki çekirdeklerini çıkarın. Esmer şekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Diğer taraftan süt ve çikolata sosunu tahta bir kaşıkla karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Renkli şekerlemeler ile süsledikten sonra buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL