Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet ananas
    1 çay bardağı kıyılmış ceviz
    1 çay bardağı fındık
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı file badem
    1 çay bardağı antep fıstığı
    1 çay kaşığı tarçın
    Yarım çay kaşığı karanfil,
    Yarım çay kaşığı zencefil
    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    6 adet milföy hamuru
    1 adet yumurta
Kıyılmış ceviz ve ardından fındığı tereyağında kavurun. Üzüm, badem, antep fıstığı, tarçın, karanfil, zencefil, muskat ve portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış ananas ekleyip harmanlayın. 1 adet milföy hamurunun ortasına 1 çorba kaşığı cevizli harçtan yerleştirin. Kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayıp, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.