Sofra
Canınız börek istediğinde hızlıca hazırlayabileceğiniz kuru yufka böreği tarifi.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    9 adet kuru yufka

    YUFKALARI ISLATMAK İÇİN

    2.5 çay bardağı su

    1 çay bardağı süt

    YUFKA ARALARI İÇİN

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    İÇ HARCI İÇİN

    1 adet büyük boy soğan

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    200-250 gram yağsız dana kıyma

    11 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı karabiber

Katlanmış haldeki yufkaları açılacak hale getirmek için su ve süt karışımı ile ıslatın. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Tek tek açıp kenara alın. İç harcı için soğanı ince doğrayın. Geniş bir tavada soğanı tereyağında ve ayçiçeği yağında yumuşayana kadar çevirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte ağır ağır pişirin. 3 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek büyük boy yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı harcın üçte birini yayıp diğer 3 adet yufkayı aynı şekilde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Kalan soğanlı harcı yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizin. En üstteki yufkanın üzerine bolca eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hafifçe ılındığında dilimleyip servis yapın.